Skab hygge på terrassen med et plantebord

Hvis du vil skabe en hyggelig terrasse, så er det vigtigt, at du gør noget ud af indretningen. Det handler ikke kun om, at du skal vælge de rigtige terrassemøbler. Du kan skabe langt mere liv, hvis du også vælger at indrette med planter og blomster – og dem kan du med fordel stille på et plantebord. Her får du nogle gode idéer til, hvordan du skaber hygge på terrassen med et plantebord.

Bring terrassen til live med planter og blomster

Et plantebord er en fantastisk måde at indrette din terrasse med planter og blomster. Med plantebordet kan du nemt rykke rundt på dem efter behov, og det er derfor en praktisk opbevaringsløsning til dine planter og blomster. Du kan se et stort udvalg af planteborde her, hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge.

Du kan eksempelvis vælge et plantebord i træ eller metal afhængigt af dit behov. Vælger du et plantebord i træ, kræver det en smule mere vedligeholdelse, men til gengæld er der ikke risiko for, at det ruster. Det kræver blot, at du sørger for at tage det ind om vinteren, så det ikke bliver alt for medtaget af det hårde vintervejr.

Blomster og krydderurter

Du kan vælge alt fra små krydderurter til store, farverige blomster, afhængigt af hvad du er mest til. Det er altid en god idé at have krydderurter på terrassen, så du har dem ved hånden, når du griller eller tilbereder mad i udekøkkenet. Her er der mange muligheder, men du kan også vælge at placere dem i smukke krukker til haven.

Vælger du i stedet at plante blomster i dine krukker, kan du også sætte dem på planteborde. På den måde kan du rykke rundt på dem efter behov, og samtidig får du mulighed for at bruge dem som afskærmning for vinden eller at skabe små rum på din terrasse. Det kan især være en god idé, hvis du har et loungeområde.

Du kan eksempelvis bruge dine planteborde til at skærme af for dit loungeområde, så du kan sidde i læ for vinden. Herudover kan du overveje at købe et læhegn, hvis du vil have endnu mere vindafskærmning. Det kan være en god idé, hvis du vil skabe et sted på terrassen, hvor der er mulighed for at sidde i fred.