Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Skab stemning med flettede plantekrukker på terrassen

Udendørs krukker behøver ikke være fremstillet af ler, beton eller specielle plastblandinger. De kan også være fremstillet i flet og det er en god nyhed for dig, der godt kan lide det lette udtryk og samtidig holder af organiske materialer i din haveindretning.

Typisk er udendørs fletkrukker lavet af rattan, som er en meget slidstærk græsart, der samtidig kan klare store svingninger i temperatur og luftfugtighed. Pil er også et godt materiale at benytte udendørs og du kan derfor også finde fletkrukker i dette materiale.

Sådan planter du i fletkrukker

Når du skal sætte planter i dine fletkrukker, er det først og fremmest vigtigt, at du vælger en model, der er foret. Enten med plastik eller fiberdug.

Er dine udendørs fletkrukker foret med plastik, er det vigtigt, at der prikkes enkelte huller i denne. Ellers kan overskydende vand ikke løbe væk fra planterne og dermed risikerer de at drukne, hvis der opstår en længere periode med regn.

Af samme grund bør der lægges lecanødder i bunden af fletkrukken, inden du påfylder jord og til sidst planter dine blomster, dit træ eller din buskbom.

Planter du træsorter, der har brug for at bliver flyttet i løbet af årstiden - enten i forhold til solen eller fordi de ikke tåler frost - er det en fordel, at din udendørs fletkrukke har håndtag. Så er den nemmere at flytte rundt med.

Planter du meget store planter, kan det samtidig være en fordel at placere fletkrukken på et bræt med hjul. Så slipper du helt for at slæbe og kan i stedet nemt flytte rundt med det hele.

Sådan holder dine flettede plantekrukker i mange år

Selvom flettede krukker er fremstillede af stærke materialer, er de stadig flettet af naturmaterialer, som ikke holder for evigt. Du kan dog gøre dit til, at de holder så længe som muligt.

  1. Fordi rattan og pil er naturmaterialer, kan farverne falme, hvis de udendørs fletkrukker står i stærkt sollys. Nogle synes krukkerne bliver smukkere at lidt patina, men hører du ikke til dem, kan du sætte krukkerne i skyggen eller flytte rundt på dem, så de bleges ens på alle sider.
  2. Træolie gør både pil og rattan mere modstandsdygtigt, så inden du sætter fletkrukkerne ud første gang, kan du overfladebehandle dem. Det samme kan du gøre, når du eventuelt flytter krukkerne ind for vinteren og efterfølgende ud igen om foråret.
  3. Det er ofte i bunden, at en udendørs fletkrukke begynder at forfalde først. Det skyldes, at denne del af krukken ofte står i konstant fugt. Dette kan du undgå ved at hæve skjuleren fra fliserne eller jorden, ved at placere den på enten et rullebræt eller to trælister. Dermed kan alt vand løbe helt væk fra krukken.

Find flere krukker til haven her.